Khamis, 11 Januari 2018

MEMPERKENALKAN HARGA PENAPIS AIR CUCKOO


Selamat Datang Ke Penapis Air Terbaik 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua.
Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi mengunjungi laman web ini.
Anda mencari Penapis Air Terbaik 2017 ?
Ya ! Anda berada di laman web yang betul !
Call / Whatsapp : www.wasap.my/60192899490
Call / Whatsapp : www.wasap.my/60192899490
Call / Whatsapp : www.wasap.my/60192899490

MEMPERKENALKAN CUCKOO WATER PURIFIER

Untuk pengetahuan semua,produk Cuckoo telah mendapat liputan meluas di kaca television dan radio-radio ternama di Malaysia seperti ERA, SINAR DAN AI FM.
Cuckoo juga dipilih sebagai penapis air yang memenuhi keperluan semua keluarga di Malaysia.
Purata PH untuk air yang ditapis daripada Penapis Air Cuckoo adalah 7.4 – 7.8 .Ini menunjukkan yang air yang ditapis dari penapis air cuckoo adalah beralkali ringan dan kaya dengan mineral.
Berbeza dengan penapis air yang lain, Penapis Air Cuckoo menggunakan sistem penapisan Nano Positiveyang mampu membuang logam berat dan mengekalkan mineral untuk kebaikan pengguna.
Kini,rata-rata rakyat di Malaysia dapat menikmati air yang bersih dan bermineral daripada Penapis Air Terbaik 2018 iaitu Cuckoo dengan hanya serendah RM 68 sebulan! (RM60 pun ada tertakluk pada Promo Good Plan)


Dapatkan Penapis Air Cuckoo sekarang !!
Jimat Rm 265 rental processing fee sekarang !
Pemasangan PERCUMA Penapis Air Cuckoo ke rumah anda !
 
Pilihan CARA PEMBELIAN yang MUDAH !
[1] Tunai
[2] Credit card
[3] Easy Payment 0% interest
[4] Akaun Simpanan anda (Direct Debit)
Tiada dokumen Payslip diperlukan !
Hanya submitkan
[1] Gambar depan kad pengenalan
[2] No akaun bank yang ingin digunakan
Berikut antara TOP MODEL PENAPIS AIR CUCKOO :

KING TOP





Kebaikan Minum Air Mineral – Manfaat Sebenor benornye!

Tips : Pertimbangkan Air Mineral Cuckoo

Air mineral Cuckoo adalah air mineral yang mempunyai manfaat tambahan untuk membantu memusnahkan kuman yang merupakan sumber pelbagai jangkitan bakteria dan virus.

CUCKOO adalah PENAPIS AIR ALKALI yang KAYA MINERAL

CUCKOO adalah PENAPIS AIR BUKAN JENIS AIR RO
CUCKOO adalah PENAPIS AIR yang ada JAMINAN
CUCKOO adalah PENAPIS AIR yang ada SERVIS
CUCKOO adalah PENAPIS AIR berTEKNOLOGI NANO POSITIF
CUCKOO adalah PENAPIS AIR TERBAIK 2017
Anda membuat PILIHAN YANG TEPAT !!


Kebaikan Minum Air Mineral

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa terdapat Kebaikan Minum Air Mineral setiap hari, ia boleh membantu anda meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan demi kesejahteraan. Air mineral mampu untuk berbuat demikian dengan baik kerana ia mengandungi mineral penting seperti zat besi, kalsium dan magnesium.
Malah lebih baik, air mineral, tidak seperti air paip, ia bebas daripada bahan kimia ditambah serta pengawet bebas dan semulajadi. Di sini kita akan membincangkan beberapa Kebaikan minum air mineral.
  1. Hilangkan Berat ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Sebarang jenis air termasuk air mineral tidak mengandungi kalori dan lemak. Apabila anda cuba untuk menurunkan berat badan, ramai orang lupa untuk mempertimbangkan kalori yang terdapat dalam minuman yang paling popular seperti soda dan jus dan kalori ini boleh membuat kita sukar untuk mencapai berat badan atau mengekalkan berat. The Mayo Clinic melaporkan bahawa memotong kalori daripada minuman anda boleh membawa kepada penurunan berat badan yang lebih besar daripada sekadar memotong kalori daripada makanan anda. Apabila anda memilih air mineral anda akan dapat mengawal pengambilan kalori sasaran anda dan kekal terhidrat dan berasa sihat.
  1. Meningkatkan Kesihatan Tulang ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Wanita menopause mengalami pengurangan tulang beransur-ansur, tetapi ini boleh dikawal dengan hanya mengambil air mineral secara tetap. Satu kajian di salah satu jurnal saintifik yang popular mencadangkan bahawa kalsium yang terdapat di dalam air mineral amat penting untuk mengekalkan kepadatan tulang yang normal dan oleh itu ia mampu mencegah perkembangan penyakit tulang yang berkaitan seperti osteoporosis.
  1. Tekanan Darah Rendah ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Sumber Magnesium yang terdapat dalam air mineral juga boleh memainkan peranan penting dalam mengekalkan tahap tekanan darah yang normal. Satu kajian mendapati bahawa pesakit dengan tekanan darah tinggi yang mengambil satu liter air mineral botol menunjukkan penurunan tekanan darah dari masa ke masa.
Para penyelidik mencadangkan bahawa pesakit-pesakit ini mempunyai kekurangan magnesium berperingkat supaya menggunakan air mineral yang kaya dengan magnesium agar dapat menurunkan tekanan darah mereka.
  1. Pengurangan LDL Kolesterol ( Kebaikan Minum Air Mineral )
kolesterol LDL adalah kolesterol jahat dan merupakan salah satu faktor terbesar untuk mendapat masalah jantung. Orang yang minum air mineral secara teratur akan melihat pengurangan yang besar dalam risiko mendapat penyakit jantung disebabkan oleh keupayaannya untuk tahap yang lebih rendah kolesterol LDL.
Di samping itu, beberapa mineral yang terdapat dalam air mineral seperti kalium dan sokongan magnesium terhadap fungsi jantung.
  1. Bantuan Penghadaman ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Air mineral juga merupakan sumber terbesar sulfat yang membantu menggalakkan penghadaman. Ini kerana sulfat merangsang pankreas supaya ia mengeluarkan enzim seperti amylases, protease dan lipase yang membantu mencerna makanan dengan betul. tahap sulfat yang rendah boleh menyebabkan menyebabkan masalah kesihatan seperti kurang penghadaman atau perut kembung, sembelit atau cirit-birit.
  1. Mengekalkan Prestasi Otot ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Air mineral yang kaya dengan magnesium juga membantu memainkan peranan penting dalam fungsi otot. Ini kerana magnesium adalah mineral penting untuk badan kita kerana ia membolehkan otot untuk berehat dan berfungsi dengan betul. Salah satu daripada tanda-tanda kekurangan magnesium adalah sakit otot dan kekejangan.

  1. Mengekalkan Elektrolit ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Elektrolit adalah garam (bikarbonat, klorida, kalium dan natrium) yang menghalang dehidrasi dengan membantu sel-sel tubuh menyerap air. Air mineral boleh menjadi sumber terbesar elektrolit, mereka yang mengalami ketidakseimbangan elektrolit sering diminta untuk mengambil air mineral untuk menambah kehilangan elektrolit mereka.
  1. Mengurangkan Risiko Batu Karang ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Doktor menyarankan meningkatkan pengambilan cecair untuk mencegah batu karang dan pilihan terbaik adalah air mineral. Biasanya masalah buah pinggang berlaku kerana batu karang kalsium oxalate tetapi apabila anda mengambil air mineral yang mempunyai jumlah yang cukup kalsium dan magnesium ia boleh membantu mengurangkan kepekatan kalsium oxalate.
Kajian juga telah menunjukkan bahawa minum air mineral boleh mengurangkan risiko seseorang menghidap urik asid batu buah pinggang.
  1. Lebih Baik Kulit Anda ( Kebaikan Minum Air Mineral )
Air mineral boleh membantu memperbaiki kulit anda kerana kuantiti tinggi silika yang boleh menguatkan sel-sel lembut yang terdapat antara elastin dan kolagen serat serta melambatkan pembentukan kedutan. Hanya minum air mineral akan membantu kulit anda tetapi anda juga boleh menggunakannya dalam rejim kecantikan anda.
Satu cara yang baik adalah untuk membersihkan wajah anda, kemudian lap muka anda dengan menggunakan kapas yang direndam di dalam air mineral dan dicampur dengan pelembap anda.
Anda juga boleh meletakkan air mineral pada pad toner anda sebelum menambah toner. Jika anda menggunakan produk kecantikan buatan sendiri atau basah solek anda sebelum menggunakannya, selalu lah memilih air mineral berbanding air paip. Anda boleh mengantikan semburan muka dengan air mineral sepanjang hari atau menggunakannya untuk semburan rambut.
FAEDAH Lain (Kebaikan Minum Air Mineral)
 ♦ Air mineral boleh membantu menjadi bahan buangan pecahan dalam badan serta menyahtoksin.
♦ Kebanyakan air mineral yang ada mempunyai kesan terapeutik yang boleh mengurangkan atau menyembuhkan pelbagai penyakit kronik.
♦ Air mineral juga boleh membantu melegakan sakit dan sakit yang dikaitkan dengan penyakit sendi dan artritis dengan mengurangkan keradangan dan bengkak pada otot dan sendi.

Selasa, 2 Januari 2018

Sinambungan Cinta - Gravity (+ Cover By Fara Dinara...kehkehkeh)

Klik sini kalo nk dengo kakak panggel ujan 👇👇



Aku bukan sinambungan kasihmu

Untuk engkau memenuhi rasa

Atau untuk melindungi kecewa
Setelah gagal bercinta


Aku bukan sinambungan rindumu

Menemani kesepianmu itu

Dan sebagaimana aku tahu
Kau tulis dalam buku harianmu


Sanggup kau memperdayakanku

Sanggup kau membohongi dirimu

Kau anggap cinta satu cerpen

Dengan pena engkau bermain

Kau pandai berpura

Hingga akhirnya aku terpedaya
Menjadi mangsa


Jangan ku dijadikan bahan sinambunganmu

Hanya untuk mengisi ruang hidupmu



Sebagai watak babak cintamu

Janganlah semuanya kau jadikan cerita
hingga akhirnya


Disuatu hari nanti pasti sinambunganmu

Akan terputus jua buat selamanya



Khamis, 21 Disember 2017

CUCKOO MODEL IRIS KEMBAR TAK SEIRAS CUCKOO MODEL ICON

Hello hello helloo....


Kakak kembali dengan Entri Mesin Penapis Air Beralkali CUCKOO!!! Yeaayyyyy

Kali ni kakak nak highlight Model Iris, si kembar tak seiras Model Icon. Menawarkan ansuran bulanan bermula serendah RM75 saje dikkk!!!

Ni Details CUCKOO MODEL IRIS :

Pilihan Bayaran Ansuran Bulanan

Features Iris

Ni paling latest, semalam pasang kat umah customer kakak.
Kakak kebetulan cuti dik, kakak ikut tunggu kat umah customer nak make sure everything OK!

Apa lagi, nak tau details atau nak terus booking order boleh contact kakak di no. 
019-2899490 Fara Dinara.

PENAPIS AIR CUCKOO MODEL ICON YANG STYLO!!!

Hello hello helloooooo!!!

Kakak nak kenalkan Mesin Penapis Air Cuckoo Model Icon yang kakak sendiri dah pasang kat umah dan gunakan dengan penuh gaya. 
(WELLLL - Tangan dua atas bahu, mata tengok atas)

Model Icon juga antara pilihan popular dikalangan kawan2 kakak taw. Hanya RM120/sebulan. 
Cer tengok ni, spec dia dan video yang jelas menampilkan gaya yang stylo...
ade suara lagi gitu :

Specification Cuckoo Icon

Antara Cuckoo Icon yang telah setel pasang

Ok, bagi yang berkenan, meh contact kakak kat no. ni 019-2899490, nak senang klik link ni www.wasap.my/60192899490 dan terus sampai ke pm wasap kakak. 


PROMOSI MURAH CUCKOO KING TOP RM60 SAJE SEBULAN!!!!

Hello hello hello!!!


CUCKOO kembali offer tawaran beli bayar ansuran bagi Jenama King Top (3 suhu) dengan harga bermula serendah RM60/bulan!!! 

Ini maklumat spesifikasi, pilihan bayaran ansuran bagi Model King Top :





BERMINAT NAK PASANG ATAU NAK TAHU DETAILS, MEH CONTACT KAKAK KAT LINK NI WWW.WASAP.MY/60192899490 FARA DINARA

PENAPIS AIR TERBAIK JENAMA CUCKOO

MINUM AIR BERSIH DEMI MENJAGA KESIHATAN DAPAT BONUS KECANTIKAN!
(HUBUNGI FARA DINARA 019-2899490)


Mesin Penapis Air CUCKOO menjanjikan 3 elemen air alkali yg paling utama

1: PH melebihi 7 bersifat alkali. Sila test pakai PH tester yer

2: Anti oksidan ( anti penuaan) memang dia kaya dengan oksigen . RO x der. 
Test- cuba rendam sawi layu masukkan sepokok dalam gelas air alkali dan sepokok lagi dalam air RO, cuba tengok sapa tegak segar dulu?

3: Molekul Halus.. dia lebih mudah diterima oleh sel tubuh manusia berbanding RO. Test dia mudah aja ambil air suhu bilik masukkan dalam gelas dan letakkan uncang teh hijau. cuba tengok yg mana boleh keluarkan hijau teh tu Gelas RO ker gelas Alkali? cuba lah baru tauuuuu…

Kelebihan Air Alkali Kepada Tubuh Manusia

1- Mudah Diserap oleh sel tubuh. Ada Migrain dan Pening2 Kepala? Cubalah minum air alkali setiap hari. Anda tentu terkejut hasilnya nanti.

2- Tidak Kembung perut walau minum banyak. Tak der lah bergoncang buncit aja perut tu kann..

3-Senang membuang air besar dan kecil. Hilang Masalah Sembelit bertahun2. Mengawal Kencing Manis dan kembarnya Darah Tinggi.

4-Kadar imunisasi semulajadi tubuh meningkat. Susah sikit nak demam. InsyaAllah jarang kena batuk selsema yang biasa2 tu.

5-Slim & diet paling mujarab. Minum mengikut kadar berat badan anda sendiri. Untuk Kiraan Yg baik saya akan update kan lagi nanti yer.



Kaedah pembelian ada beberapa option :

CASH
BELI BAYAR ANSURAN
SEWA BELI

Nak tahu details, cara paling mudah pm kakak. Klik link ni terus ke wasap kakak www.wasap.my/60192899490

Kakak tinggal Putrajaya, tapi serata Malaysia kakak cover sales, dari Utara Ke Selatan hingga ke Pantai Timur! Kalo blum nak beli tapi nak survey je pun akak ok je nak explain dik!


MEMPERKENALKAN HARGA PENAPIS AIR CUCKOO

Selamat Datang Ke Penapis Air Terbaik 2018 Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan rib...