Help me by click this >>>

Sabtu, 25 Februari 2017

MASALAH KULIT GELUPAS BILA TUKAR PRODUK KULIT MUKA???

Assalamualaikum dan Happy Weekend semua ya.

Curi2 masa ni untuk update info tentang produk kesayangan saya Honey Blink Beauty...weweweee

Kali ni saya nak share tentang 'Healing Process'.


APA ITU 'HEALING' PROSES?


 Ianya ialah proses penyembuhan

Ada 4 proses :

1. RELEASE - pembuangan toksin @ bahan kimia dan ianya bergantung pada individu terbabit.
**ada segelintir yang give masa ini kerana ambil masa lebih kurang 2 minggu untuk kulit gelupas dan clear pengelupasan tu. INGAT, gelupas bukan sebab product ada bahan kimia tetapi sebab ia bertindak balas daripada kulit yang semala ini tidak dijaga rapi malah ada pulak yang bertepek2 bedak foundation dan sebagainya.

2. RELAX - organ atau kulit kita akan berehat, back to normal setelah bekerja keras sewaktu proses penyingkiran.
** dalam proses ni kita akan rasa lebih santai kerana telah biasakan diri dengan disiplin guna product HBB mengikut aturan. Dalam tempoh ni dah mula nampak hasil yang membezakan kulit asal. Bergantung kepada keadaan kulit individu..proses ini mungkin ambil masa dalam 1 bulan.

3. REVIVE - baikpulih sel-sel kulit mati yang telah rosak sama ada di luar atau di dalam.
**peringkat untuk dapatkan kulit betul2 sihat, btol2 flawless dan glowing. Mean lebih kurang selepas 1 bulan kita akan mula nampak muka kita lebih berseri. Tak percaya cuba tengok muka lepas mandi, masa tu muka bersih tanpa sebarang solekan/ cream muka. Sangat ketara sehinggakan kita tersenyum lebor.

4. RENEW - sel yang telah rosak akan digantikan dengan sel-sel yang baru.
** BIla sel kulit baru menggantikan sel kulit rosak atau mati, maka kulit kita akan sihat dan serinya kelihatan dengan ketara.

Lain-lain tips bagi pengguna HBB Set :

📌Sekiranya tiada perubahan atau ianya semakin teruk itu adalah NORMAL. Paling lama sekalipun, ianya mengambil masa 4 ke 6 bulan untuk melengkapkan kesemua proses tersebut.

📌Jika kita buat separuh jalan, kulit tidak sepenuhnya pulih maka, toksik akan tersimpan. Jadi, jangan salahkan produk sekiranya ianya tidak berkesan dek kerana proses yang tidak complete itu.

📌Ianya perlu #konsisten#yakin serta #SABAR. Insya Allah ianya mampu dirawat.

📌Ruam atau jerawat adalah perkara biasa apabila menggunakan sesuatu produk. Ini dipanggil HEALING CRISIS.

📌tidak hanya pada skincare, boleh jadi juga pada produk dalaman yang anda ambil contohnya collagen jenis minuman.

📌Tempoh healing crisis ini adalah yang paling ktitikal 😧 sebab ramai orang yang takkan sabar 😣. macam saya jugak. tapi nak cantik punya pasal SABAR saja laaa... hahaha :D

📌Proses ini berbeza pada setiap individu. Ada yang kena ruam, jerawat halus, jerawat besar, mula berbahang, mengelupas dan lain-lain.

📌Adakalanya, 1 bulan dah menampakkan hasil. Bayangkan bertahun kita menggunakan produk yang ber'chemical' tinggi atau memang berjerawat dari zaman remaja lagi maka ia akan mengambil sedikitlah masa untuk mengeluarkannya dan membersih.

📌Sabaaarr la banyak banyak. itu saja caranya. Betul tak?BEFORE NI DAH TEPEK CHEMICAL DLM KULIT TU..ni nak mmyembuhkan kena la lalui process Healing.. kalau tidak.... smpan bnyak2 toksik dlm kulit tu.

📌Oh, ya! Jangan lupa banyakkan minum air mineral!

Rabu, 15 Februari 2017

Rahsia Kulit Gebu Berseri Bersama HONEY BLINK

Assalamualaikan dan Hello Semua!

Entri kali ni nak mendedahkan dengan lebih terang lagi bersuluh tentang RAHSIA KULIT GEBU BERSERI.

Nek Ton, Mak Munah, Kak Bedah, Dik Non... SEMUA BOLEH DAPATKAN KULIT GEBU BERSERI.

Tuan Tanah Kedaung berani cakap sebab sendiri cuba dan terus amalkan.

Mulakan saja dengan SET ASAS HONEY BLINK BEAUTY GOLD (DAY CREAM, NIGHT CREAM DAN BARSOAP).


Saya mula dengan SET ASAS ni SAHAJA. Satu set ni boleh reach 3 bulan penggunaan taw! 

Selepas habis sekotak, untuk UPGRADE, saya gunakan SERUM E-VO. Sebotol saya guna jimat2 selama lebih kurang 10 hari direct. Pastu saya rest kulit dari SERUM (Nak lebih jimat katanya) dan seminggu. Pastu sambung lagi dalam 10 hari guna SERUM.  

Serum ada 2 jenis, Stemcell HBB (Ada Botol2 kecil (10 BOTOL - SEBOTOL SAYA GUNA SEHINGGA 10 HARI, JUST CALIT SIKIT2 JE PUN... DAH BERKESAN)

Satu jenis lagi SERUM 24K GOLD. Sebotol boleh reach 3 bulan guna. Pun menjimatkan dan akan extra glowing!

KALO SERUM SAHAJA RM150/SET (10 BOTOL) dan
KALO AMEK DENGAN SET ASAS HBB GOLD RM280
(Nak nego Harga boleh PM)

SERUM 24K GOLD RM70/ BOTOL

YANG PENTING, SET ASAS tu TAK PERNAH TINGGAL. Sebab tu boleh maintain saje...

Whatsapp "HBB"ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490

✨✨✨✨

 #honeyblinkbeauty #beautyinyou #treatscars #koreanwhiteningformulated #koreainspirations #selamat100% #vitaminc #collagen #farahlaida #ummierfanejad #alangblinkblink

Khamis, 9 Februari 2017

THE BEST SERUM FOREVER - SERUM 24K GOLD HONEY BLINK






SERUM GOLD 24K 😍

Gegaran jantung hati yang HEBAT, pada yang melihat hasil kecantikan padu dari pengguna SERUM GOLD 24K.


Bila Kulit Muka dah Flawless & Glowing,
Kerja MUA pun jadi semudah ABC yaw!

#MUA #MakeUpArtist

Macamanalah hati tak goncang ken.., 

🔥Dedolu kulit :
Kusam, gerlap, pori pori besar, wajah nampak tuo, kering, kasar malang lagi bila jerawat pasir mulai membiak.

Nasib baik lerr..kite cepat cepat pakai SERUM GOLD 24K ni, 

SEKARANG KULIT DAH :
💯 percent cantekkss merecikk
💧halus dan cerah
💧nampak anjal dan awet muda
💧pori pori dah mengecil
💧jerawat pasir dah lenyap
💧kulit jadi halus, licin macam cermin😍

Cemana la kulit tak santeks nau nau kan, cube tengok bahan utamanya :

✔minyak argan
✔royal honey
✔serbuk EMAS 24K
✔KAYA dengan Vitamin C & E
✔pati almond

Bertindaklah sekarang, kalu mau cantik nau nau !

Whatsapp 019 2899490 sekarang
Whatsapp 019 2899490 sekarang
Whatsapp 019 2899490 sekarang.

50 orang pertama, kite nak bagi DISKAUN 😍


Rabu, 1 Februari 2017

MAHU CANTIK MENARIK TERTARIK KAU MEMANG DEBOMM???



Jom cuba Set Asas HBB GOLD ini :

RM129.90 SAJEEE

100% produk tempatan

Tiada Merkuri/ Hydroquinone

Lulusan KKM

Mampu merawat masalah : - 


 kulit kering
 Kulit jerawat pasir
 tona xsekata
 Kulit kusam
 Kulit parut


Ribuan testimoni dah berjaya.
Kini tiba giliran anda mencuba HONEY BLINK BEAUTY SKINCARE dan menjadi salah seorang testimoni yg berjaya.

Bila dah berjaya, boleh join jadi DROPSHIP. 
Untung membeli, 
untung memakai, 
untung cash masyukk juga ya!!!

Whatsapp "HBB"ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490

✨✨✨✨

#honeyblinkbeauty #beautyinyou #treatscars #koreanwhiteningformulated #koreainspirations #selamat100% #vitaminc #collagen #farahlaida #ummierfanejad #alangblinkblink

FOUNDATION SUPER FLAWLESS - HBB SWEET 17

Tinggalkan tepek bertingkek tingkek!!!

Bagi pengguna HBB Day Cream, pakai pula bersama Sweet 17 Foundation HBB... MasyaAllah... terpukau mata yang memandang. 
Bukan aje lelaki, yang pompuan pun akan terminat tengok flawless gitu.

Yang bukan pengguna HBB, boleh juga guna Foundation ni sebagai based make up. Nak pula memang jenis kulit sedia santek. cer try cer try.

Naa... kelebihannya : 

FOUNDATION SWEET 17 HBB - SUPER FLAWLESS

SECALIT UNTUK 1 MUKA
TAK PERLU SAPU BANYAK-BANYAK
TAHAN SEHINGGA 2-3 BULAN (TENGOK LUAS MUKA & KEKERAPAN GUNA)
TAK PERLU TEPEK BEDAK, LEBIH NAMPAK FLAWLESS TANPA BEDAK COMPACT
BERFUNGSI SEBAGAI CREAM PENCERAH KULIT
KULIT HALUS, CERAH, GLOWING, PINKISH
MENGAWAL MINYAK DAN MELEMBAPKAN MUKA
TIADA BAHAN KIMIA
LULUS KKM

PELINDUNG KULIT DARIPADA SINARAN MATAHARI YANG MERBAHAYA

RM100 SAJEEE

Tunggu apa lagi? Belum mahu cuba Set Asas HBB, apa kata mula dengan Foundation ni dulu. Kompom jatuh chenta! Wink wink wink


Whatsapp "HBB"ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490

✨✨✨✨


#honeyblinkbeauty #beautyinyou #treatscars #koreanwhiteningformulated #koreainspirations #selamat100% #vitaminc #collagen #farahlaida #ummierfanejad #alangblinkblink

SET ASAS HBB YANG AJAIB!!!

Khusus buat para peminat kecantikan, berikut kelebihan Set Asas Honey Blink Beauty 
(GOLD & TEEN).

GOLD : Pengguna berumur 25 tahun ke atas.
TEEN : Pengguna berumur bawah 25 tahun. Jika lebih 25 tahun disyorkan guna bersama-sama E-VO Serum.

RM129.90!!!

RM99.90!!!


KELEBIHAN HBB BARSOAP:

🌹Menanggalkan kekotoran pada kulit 

🌹Menanggalkan sel kulit mati

🌹Melembabkan dan menghalus serta menganjalkan kulit

KELEBIHAN HBB DAY CREAM:

🌷Perlindungan daripada cahaya UV

🌷Agent pemutih yang mampu mencerahkan kulit dengan cepat

🌷Menghilangkan garis2 halus penuaan & kedutan pada kulit

🌷Menganjal dan menegangkan kulit

🌷Merawat serta memulihkan jerawat, jeragat serta segala masalah kulit

🌷Ia bekerja di siang hari



KELEBIHAN HBB NIGHT CREAM:

🌻Agen pemutih bertindak mencerahkan kulit dgn cepat dan berkesan


🌻Mengembalikan keanjalan dan ketegangan kulit wajah

🌻Menghapuskan jerawat, jeragat, parut-parut dan semua

🌻Menghaluskan kulit wajah

🌻Kita tidor dia buat kerja


APA BEZA KRIM MALAM DAN KRIM SIANG?


Krim malam fokus kepada proses baik pulih dan penggantian sel-sel baru serta melembapkan kulit semasa kita tidur.

Krim siang pula memberikan perlindungan daripada semua anasir luaran yang boleh merosakkan kulit disamping mengekalkan kelembapannya.

SO JANGAN SKIP KEDUA-DUA CREAM INI YA!


TIPS UTAMA : PAKAI DENGAN DISIPLIN BAGI MENDAPATKAN HASIL YANG MENAKJUBKAN. 




Whatsapp "HBB"ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490

Whatsapp "HBB" ke 0192899490

✨✨✨✨


#honeyblinkbeauty #beautyinyou #treatscars #koreanwhiteningformulated #koreainspirations #selamat100% #vitaminc #collagen #farahlaida #ummierfanejad #alangblinkblink

Isnin, 30 Januari 2017

TIPS SUAMI SAYANG SAMPAI TERBAYANG BAYANG SELALU???


Biar orang kata tak cantik asalkan suami sayang. Ye ke???

Sayang memang sayang, tapi dalam hati selalu berkata-kata :
 "Kalaulah isteri aku cantik berseri2... beruntungnya la hai".

Fitrah lelaki memang suka melihat yang cantik! Fitrah wanita suka menjadi cantik!

 Jadi untuk sayang terbayang-bayang suami isteri ape salahnya usaha lebih sikit tapi dengan cara MUDAH dan SELAMAT!



Price List Product HBB SkinCare

Alwiz Rekemen Mula Dengan Set Asas ni.
Dijamin puas hati!!! InshaAllah dengan usaha dan disiplin.

Dah cantik bertambah cantik !
Jangan malas jaga kecantikan kulit wajah anda ye!
Kenapa nak biarkan muka kusam tidak berseri?
Jangan malas! Jangan biarkan wajah anda tempat kulat membiak!

Tazabar hadapi situasi berikut :

Suami di rumah ternanti nanti isteri nya balik kerja dr pejabat 
(suami balik kojo on taim katernye)

Suami asyik membontoti isteri. Tak puas tengok isteri katanya.

Hari2 suami puji :

"cantiknya isteri abang" 
"abang rindu la" 
"untungnya abang ada isteri pandai masak, CANTIK pulak tu"

Ini bukan omong2 kosong. Ini realiti yang terjadi dalam kehidupan tuan tanah kedaung ni. 
Betul, aci potong jari taw. Hahaha...
.
Kami bantu anda selesaikan masalah kulit wajah semudah 123 ! Nak tahu tak macam mana?

Whatsapp "HBB"ke 0192899490




Whatsapp "HBB"ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490
Whatsapp "HBB" ke 0192899490

✨✨✨✨


#honeyblinkbeauty #beautyinyou #treatscars #koreanwhiteningformulated #koreainspirations #selamat100% #vitaminc #collagen #farahlaida #ummierfanejad #alangblinkblink