Help me by click this >>>

Sabtu, 25 Februari 2017

MASALAH KULIT GELUPAS BILA TUKAR PRODUK KULIT MUKA???

Assalamualaikum dan Happy Weekend semua ya.

Curi2 masa ni untuk update info tentang produk kesayangan saya Honey Blink Beauty...weweweee

Kali ni saya nak share tentang 'Healing Process'.


APA ITU 'HEALING' PROSES?


 Ianya ialah proses penyembuhan

Ada 4 proses :

1. RELEASE - pembuangan toksin @ bahan kimia dan ianya bergantung pada individu terbabit.
**ada segelintir yang give masa ini kerana ambil masa lebih kurang 2 minggu untuk kulit gelupas dan clear pengelupasan tu. INGAT, gelupas bukan sebab product ada bahan kimia tetapi sebab ia bertindak balas daripada kulit yang semala ini tidak dijaga rapi malah ada pulak yang bertepek2 bedak foundation dan sebagainya.

2. RELAX - organ atau kulit kita akan berehat, back to normal setelah bekerja keras sewaktu proses penyingkiran.
** dalam proses ni kita akan rasa lebih santai kerana telah biasakan diri dengan disiplin guna product HBB mengikut aturan. Dalam tempoh ni dah mula nampak hasil yang membezakan kulit asal. Bergantung kepada keadaan kulit individu..proses ini mungkin ambil masa dalam 1 bulan.

3. REVIVE - baikpulih sel-sel kulit mati yang telah rosak sama ada di luar atau di dalam.
**peringkat untuk dapatkan kulit betul2 sihat, btol2 flawless dan glowing. Mean lebih kurang selepas 1 bulan kita akan mula nampak muka kita lebih berseri. Tak percaya cuba tengok muka lepas mandi, masa tu muka bersih tanpa sebarang solekan/ cream muka. Sangat ketara sehinggakan kita tersenyum lebor.

4. RENEW - sel yang telah rosak akan digantikan dengan sel-sel yang baru.
** BIla sel kulit baru menggantikan sel kulit rosak atau mati, maka kulit kita akan sihat dan serinya kelihatan dengan ketara.

Lain-lain tips bagi pengguna HBB Set :

📌Sekiranya tiada perubahan atau ianya semakin teruk itu adalah NORMAL. Paling lama sekalipun, ianya mengambil masa 4 ke 6 bulan untuk melengkapkan kesemua proses tersebut.

📌Jika kita buat separuh jalan, kulit tidak sepenuhnya pulih maka, toksik akan tersimpan. Jadi, jangan salahkan produk sekiranya ianya tidak berkesan dek kerana proses yang tidak complete itu.

📌Ianya perlu #konsisten#yakin serta #SABAR. Insya Allah ianya mampu dirawat.

📌Ruam atau jerawat adalah perkara biasa apabila menggunakan sesuatu produk. Ini dipanggil HEALING CRISIS.

📌tidak hanya pada skincare, boleh jadi juga pada produk dalaman yang anda ambil contohnya collagen jenis minuman.

📌Tempoh healing crisis ini adalah yang paling ktitikal 😧 sebab ramai orang yang takkan sabar 😣. macam saya jugak. tapi nak cantik punya pasal SABAR saja laaa... hahaha :D

📌Proses ini berbeza pada setiap individu. Ada yang kena ruam, jerawat halus, jerawat besar, mula berbahang, mengelupas dan lain-lain.

📌Adakalanya, 1 bulan dah menampakkan hasil. Bayangkan bertahun kita menggunakan produk yang ber'chemical' tinggi atau memang berjerawat dari zaman remaja lagi maka ia akan mengambil sedikitlah masa untuk mengeluarkannya dan membersih.

📌Sabaaarr la banyak banyak. itu saja caranya. Betul tak?BEFORE NI DAH TEPEK CHEMICAL DLM KULIT TU..ni nak mmyembuhkan kena la lalui process Healing.. kalau tidak.... smpan bnyak2 toksik dlm kulit tu.

📌Oh, ya! Jangan lupa banyakkan minum air mineral!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan